Comunicate

Noutati, stiri si comunicate de presa.

Comunicat de presa - Caravana Wellion 2017

6760

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 21.11.2017

PESTE 6 500 DE PERSOANE ÎN CARAVANA de testări de glicemie

  

  

Campania pentru testarea gratuită a diabetului desfășurată în România de compania Chimimportexport-Plurimex în colaborare cu Medtrust, pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, s-a încheiat cu staționarea Caravanei de testări de glicemie în orașul Constanța. Aceasta a fost ultima oprire a Wellionmobilului pe teritoriul României.

Medtrust a organizat Caravana Wellion în mai multe țări din Europa, pentru a marca cea mai mare campanie de conștientizare a pericolului diabetului desfășurată anual la nivel internațional.

Testări gratuite în 13 orașe, de Ziua Mondială a Diabetului 

Caravana de testări de glicemie a parcurs pe întinderea a două săptămâni circa 3 400 de kilometri pentru a ajunge în 13 orașe importante ale țării.

Wellionmobilul - un automobil de capacitate mare, dotat special cu aparatură si tehnică medicală pentru a permite efectuarea de teste pentru determinarea glicemiei, a staționat în locuri publice pentru a oferi tuturor doritorilor, acces gratuit la un minim control al valorilor glicemice, primul indiciu medical al prezenței diabetului. Cu această ocazie, au fost descoperite peste 15% cazuri noi de diabet. 

Caravana Wellion s-a sincronizat cu evenimentele medicale organizate în țară pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului. Astfel, aceasta a fost prezentă în Sibiu în zilele de 9 și 10 noiembrie, oraș în care s-a desfășurat al XV-lea Congres al Federației  Române  de  Diabet,  Nutriție și Boli Metabolice.

Peste 6500 de persoane au vizitat caravana de testări de glicemie în cele 16 zile de campanie. 
Chimimportexport-Plurimex SRL a susținut întreaga campanie punând gratuit la dispoziția personalului medical pentru aceste testări, glucometrele necesare și benzile de testare MED TRUST light. În plus, toți cei care au solicitat testarea glicemiei, au beneficiat și de mostre gratuite de Wellion SCORȚIȘOARĂ Plus, un supliment alimentar care ajută la reglarea glicemiei şi colesterolului prin conținutul său de extract de scorțișoară, extract de ginseng, crom și zinc.

Mulţumim partenerilor noştri la această acţiune: Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila", Asociaţia Diabeticilor din Prahova, Asociația Sweet Life, Asociația Copiilor Diabetici din județul Covasna, MedLife, Direcţia de Sănătate Publică Mureş, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi celor 15 medici din orașele vizitate care au susţinut campania şi au evaluat toate determinările de glicemie efectuate în prezenţa lor:

Dr. Dana Gabriela Marinescu, Dr. Ecaterina Zoican, Dr. Aurelia Nicolae, Dr. Cristina Mureşan, Dr. Ildiko Halmagyi, Dr. Adel Izsak, Dr. Ioana Ferariu, Dr. Suzana Micu, Dr. Andrada-Larisa Roiban, Dr. Emőke Both,

Dr. Orsolya-Márta Sorbán, Dr. Polina Geru, Dr. Dumitra Bălan, Dr. Silvia Bădiţă și Dr. Tatiana Sterian.

Mulțumim, de asemenea, tuturor asistentelor medicale și elevilor Școlilor Postliceale Sanitare, care au susţinut această campanie.

Caravana Wellion a fost onorată și de vizita primită în 14 noiembrie din partea Domnului Acad. Prof. Dr. Constantin Ionescu Târgovişte și a doamnelor Dr. Magdalena Stoica și Dr. Simona Carniciu care și-au exprimat astfel sprijinul pentru campania desfășurată. 

Organizatorii Caravanei de testări de glicemie adresează, de asemenea, mulțumiri pentru susținere domnului Conf. Dr. Cristescu Vasilică, Managerul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. Dr. N. C. Paulescu".

14 Noiembrie – Ziua mondială a Diabetului

Data de 14 noiembrie a fost declarată începând cu anul 1991, de către Federaţia Internaţională de Diabet (IDF), drept Ziua Mondială a Diabetului ca răspuns față de creșterea îngrijorătoare a pericolului reprezentat de diabet. Această zi este marcată anual, la nivel internaţional, de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet prin organizarea unor acțiuni și evenimente medicale menite să păstreze pericolul diabetului în atenția publică. 

Tema centrală a campaniei din acest an a Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat desfășurată de IDF a fost ''Femeile și diabetul — dreptul nostru la un viitor sănătos'', însă campania Caravanei Wellion de testări de glicemie s-a adresat întregii populații indiferent de sex sau vârstă, știut fiind că diabetul poate afecta în egală măsură bărbații, femeile dar și copii.

În România, există o îndelungată tradiție dedicată cercetării și tratării acestei boli. În 1921, profesorul Nicolae Paulescu a descoperit insulina. Savantul român a demonstrat eficiența acestei substanțe în reducerea hiperglicemiei și a folosit insulina în tratarea diabetului. Descoperirea sa, injecția cu insulină, a salvat milioane de vieți.

 

Despre Chimimportexport-Plurimex SRL

Chimimportexport-Plurimex SRL este o firmă de familie cu capital 100% românesc și cu o activitate neîntreruptă de peste 27 de ani pe piața farmaceutică din România, firmă care a lansat încă de la începutul anilor ’90, produse Novo Nordisk și Merck KGaA, situând produse precum Euthyrox, Vigantol  și Concor în topul prescrierilor, iar în 2016 contribuind major la aducerea vânzărilor produselor firmei Merck KGaA și Merck Sante, în top 20 național - vânzări în unități. (Sursa: CEGEDIM)

Compania este specializată în intermedieri și consultanță în domeniul medico-farmaceutic, importator și distribuitor de produse farmaceutice, suplimenți nutritivi și dispozitive medicale, oferind servicii de înregistrări medicamente, studii clinice, marketing și promovare, întreaga sa activitate bazându-se pe un sistem de management al calității la standard înalt, fiind certificată ISO 9001/2008 TUV Rheinland Dakks.

Chimimportexport Plurimex SRL a obținut, de-a lungul anilor, mai multe distincții pentru activitatea desfășurată, fiind nominalizată în repetate rânduri în primele 3 locuri în Topul Național al Firmelor Private. 

Surse: www.idf.org, www.federatiaromanadiabet.ro